Marko Radulović ©MN Press
Marko Radulović ©MN Press

Juniori se bore za zlato! Mađari pali u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.09.21. | 22:05

Veliki uspeh selekcije Uroša Stevanovića - 10:7

Srbija ide po zlato! Juniorska vaterpolo reprezentacija obezbedila je plasman u finale, pošto je u polufinalu savladala Mađarsku sa 10:7.

Izabranici Uroša Stevanovića su odigrali još jedan odličan meč, vratili su se posle ranog vođstva protivnika, serijom od četiri vezana gola stigli do prednosti od 5:3, a onda održavali stečenu prednost do kraja utakmice. Rival u borbi za zlato biće Italija, koja je u drugom polufinalu savladala Crnu Goru posle izvođenja peteraca sa 14:12.

Izabrane vesti

Mlade Delfine je do pobede predvodio Marko Radulović, koji je bio jedan od pokretača preokreta, ali i igrač koji je odveo Srbiju na ogromna tri gola prednosti u poslednjoj deonici. Mađarai su u finišu uspeli da se vrate golom Akoša Konarika, ali je u poslednjem napadu na utakmici konačan rezultat postavio Vuk Milojević.

Po dva pogotka za Srbiju dali su Marko Radović i Vasilije Martinović, dok su se po jednom u strelce upisali Branković, Pljevančić i Milojević. Kod Mađara su Šegalmi, Vigvari i Konarik postigli po dva, dok je Gapjaš imao čak 14 odbrana, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavio raspucana selekcija Uroša Stevanovića.

Finalni meč je zakazan za sutra od 18 časova i Srbija ima idealnu priliku da se domogne zlata. Italijani su se pošteno provukli, ali i izmučili kroz nokaut fazu, s obzirom da su pre Crne Gore i Italiju savladali posle izvođenja peteraca, dok su u grupi izgubili od Hrvatske, koja je eliminisana od Srbije u četvrtfinalu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara